Buitenboel

Omgeving

Omgeving

Onze omgeving
Buitenboel is landschappelijk gelegen op de grens van Limburg en Noord-Brabant, net buiten het dorpje Holthees. De omgeving is zeer afwisselend met velden, bos en water zoals de Maas. Bekijk deze prachtige omgevingsfilm, gemaakt door Mark Kapteijns voor waterschap Aa en Maas, voor een indrukwekkend beeld van de “achtertuin” van Buitenboel.

Op ons eigen terrein bij onze gezellige kippenschuur met terras hebben we een groot speelveld met (overdekte) speeltuin en diverse spelvoorzieningen.

speeltuin3

camping5

Bovendien vindt u op tien autominuten het Leukermeer, midden in de prachige natuur van de Maasduinen. Maar ook Brabantse en Limburgse dorpjes met gezellige centra en diverse bezienswaardigheden bevinden zich op korte – fiets – afstand rond onze camping. Een dagje winkelen behoort ook tot de mogelijkheden; de steden Boxmeer (Brabant), Venray (Limburg) en Goch of KLeve (Duitsland) bereikt u bijvoorbeeld binnen een half uurtje met de auto.

Wandelen en fietsen
Onze camping ligt aan de ene kant aan het Pieterpad met rechts de ruïne van kasteel Makken en links de Mariakapel. Aan de kant van de Sleijbergweg bevindt zich in het bos ‘de ezelshemel’, hier werden in vervlogen tijden de werkezels van het kasteel Makken begraven. Vanzelfsprekend kunt u vanuit hier heerlijk wandelen of fietsen, volgens bestaande routes vol bezienswaardigheden, of op uw eigen houtje.

Omgeving Dieren Compilatie

Boerderijdieren

Kinderen en andere liefhebbers zijn welkom om mee te helpen met het voeren en verzorgen van onze boerderijdieren. We hebben vijf ezels; Emma, Pjotr en de veulens Pieter (september 2012), Flip (juli 2013) en Morris (november 2014) en een aantal kippenfamilies die zich vrij over het terrein kunnen bewegen.

Verder wordt onze boerderijcamping bezocht door tal van inheemse dieren. Wij zagen hier al vleermuizen, steen uiltjes en de meest uiteenlopende tuin- en weidevogels zoals zwaluwen, kwikstaartjes, grote bonte spechten, groenlingen, roodborstjes, kool- en pimpelmeesjes, vlaamse gaaien, eksters, tortelduifjes en nog veel meer!

Omgevings Compilatie

Dagje uit?