Omgeving

 

Onze omgeving
Buitenboel is landschappelijk gelegen op de grens van Limburg en Noord-Brabant, net buiten het dorpje Holthees. De omgeving is zeer afwisselend met velden, bos en water zoals de Maas.

Bovendien vindt u op tien autominuten het Leukermeer, midden in de prachtige natuur van de Maasduinen. Maar ook Brabantse en Limburgse dorpjes met gezellige centra en diverse bezienswaardigheden bevinden zich op korte fietsafstand rond onze camping. Een dagje winkelen behoort ook tot de mogelijkheden; de steden Boxmeer (Brabant), Venray (Limburg) en Goch of Kleve (Duitsland) bereikt u bijvoorbeeld binnen een half uurtje met de auto.

Wandelen en fietsen
Onze camping ligt aan de ene kant aan het Pieterpad met rechts de ruïne van kasteel Makken en links de Mariakapel. Aan de kant van de Sleijbergweg bevindt zich in het bos ‘de ezelshemel’, hier werden in vervlogen tijden de werkezels van het kasteel Makken begraven. Vanzelfsprekend kunt u vanuit hier heerlijk wandelen of fietsen, volgens bestaande routes vol bezienswaardigheden, of op uw eigen houtje.

Onze boerderijcamping bezocht door tal van inheemse dieren. Wij zagen hier al vleermuizen, steen uiltjes en de meest uiteenlopende tuin- en weidevogels zoals zwaluwen, kwikstaartjes, grote bonte spechten, groenlingen, roodborstjes, kool- en pimpelmeesjes, Vlaamse gaaien, eksters, tortelduifjes en nog veel meer!

Omgevings Compilatie

Dagje uit?